Nyttig information och mer om Myrins

Integritetspolicy

Personuppgiftsansvarig är vi, Myrins Textil AB, Orgnr 556338-5821, Göteborgsvägen 415, Kungsbacka, som behandlar personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning. Vi säljer eller byter aldrig personuppgifter med andra företag för marknadsföringsändamål. Vissa personuppgifter lämnas till våra leverantörer. Syftet med denna behandling är att kunna fullgöra våra åtaganden mot dig som kund.
När du skickar e-post till oss innebär det att vi behandlar dina kontaktuppgifter för att kommunicera med dig. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att kontakta oss.

Personuppgifter som du har lämnat till oss: När du gör ett köp hos oss, kommer du att lämna viss information om dig till oss. Du kan även komma att lämna information till oss av andra anledningar, t.ex. när du varit i kontakt med oss via någon av våra kanaler eller om du besökt någon av våra butiker. Informationen du lämnar kan vara till exempel ditt namn, din e-postadress, dina kontaktuppgifter, kortnummer, annan ekonomisk information, ditt personnummer eller frågor om produkter eller tjänster som du vill veta mer om eller information som du angivit till oss. Om du är leverantör till oss lagras dina kontaktuppgifter i vårt affärssystem.

Du har rätt att när som helst återkalla hela eller del av ett lämnat samtycke om behandling av personuppgifter. Om uppgifterna skulle visa sig vara felaktiga, ofullständiga eller på annat sätt irrelevanta åligger det oss att rätta uppgiften.

Du som kund kan begära att vi ska radera dina uppgifter. Det innebär att du har rätt att begära att dina personuppgifter tas bort om de inte längre är nödvändiga för det ändamål de samlades in för. Det kan dock finnas lagkrav på att vi inte omedelbart får radera dina personuppgifter i exempelvis bokförings- och skattelagstiftning. Vi kommer då att avsluta den behandling som görs för andra ändamål än att följa lagstiftningen.

Om Myrins

Myrins Textil grundades 1963, som ett renodlat textilåtervinningsföretag. Under 60-talet arbetade vi enbart med insamling och sortering av textilspill från industrin och klädinsamlingar t.ex från Stadsmissionen och Röda Korset.
Det visade sig ganska snart att textilindustrin i Sverige tappade sin ledande roll och tillverkningen flyttade utomlands. Lönsamheten blev lidande varpå blev vår inriktning torktrasor och trassel till industrin.

 

​Vårt textila kunnande bidrog till att vi startade direkt försäljning över disk i vår butik. Idag ligger huvudkontor och lager med tillhörande tygaffär i Kungsbacka, som vi flyttade år 2014.
Företaget har levt vidare och är nu inne på tredje generationen.

 

Idag har vi två tygaffärer i Göteborgsområdet, Centrum och Kungsbacka där vi har ett brett tygsortiment, helt enkelt fyra fullsorterade hemtextilaffärer.

Allmänna köpvillkor

​Kul att du är intresserad av Myrins! Vi vill informera dig om de villkor som gäller vid köp i våra butiker.

 

Öppet köp och returer: 


Vi erbjuder öppet köp i 7 dagar och bytesrätt i 14 dagar från det att du utförde ditt köp.
Öppet köp och bytesrätt gäller dock inte alla varor. Metervara (t.ex tyger och band), stuvar, mönster och andra måttanpassade varor som sömnader och beställda gardinskenor kan inte lämnas tillbaka eller bytas.  
Vid retur av varor i förpackning gäller öppet köp och bytesrätt om varan är komplett, förpackningen är hel och kvitto kan uppvisas.


Defekta varor:


Om du köpt en vara och vid ett senare tillfälle upptäcker att det är något fel på den ber vi dig att kontakta oss så snart som möjligt. I detta fall kan du byta varan, få pengarna tillbaka eller få ett prisavdrag. Upptäcks felet innan köp kan du få ett prisavdrag på varan. Detta avdrag bedöms från fall till fall. På varor som säljs till reducerat pris gäller ej bytesrätt eller öppet köp.


Betalning:


I våra butiker erbjuder vi betalning kort och swish. Vid en eventuell retur får du dina pengar utbetalade på ditt kort. Du kan enbart få tillbaka pengar på det kortet som användes vid köp.

 

Observera att ovanstående regler endast är aktuella vid köp i någon av våra fysiska butiker. Klicka här hör att läsa mer om de köpvillkor som gäller vid köp via webshoppen.